Hur lång tid tar det för kosttillskott för hår, hud och naglar att ge effekt?

Dålig kost eller brist på sol kan resultera i tunt hår, torr hud och sköra naglar. Som tur är finns det vitaminer och mineraler i piller och goda tuggtabletter för att stärka vår kost. Tillskott som är speciellt utformade för att främja vårt hår, hud och naglar är särskilt fördelaktiga för de av oss som upplever åldrandets och klimakteriets effekter.

Eftersom varje persons underliggande fysiologi är olika och vårt hår, hud och naglar regenererar i olika hastigheter kommer tidtabellen för resultat att variera för varje individ. Med det sagt kan det ta ett år eller mer för att se resultat, men förbättrad fuktighet, tjocklek och elasticitet är vanligtvis de första tecknen på en förändring som du kommer att märka.

Hur lång tid tar det för tillskott att fungera för ditt hår?

Generellt sett växer vårt hår med en hastighet på en halv tum per månad, vilket innebär att det kan ta fyra till sex år för ett hårstrå att nå axellängd.

Trots detta kommer du att märka andra förändringar i ditt hår redan efter några månaders användning av tillskott:

Dina talgproducerande talgkörtlar aktiveras igen. Talgoljan näring och återfuktar ditt hår och hårbotten. Väl återfuktat hår blir glansigare och friskare. Minskad håravfall.

Hur lång tid tar det för tillskott att hjälpa min hud?

Hur lång tid det tar för din hud att dra nytta av tillskott beror på hur lång tid det tar för din hud att exfoliera, bland andra faktorer.

Exfoliering är processen där vår överhuds, den yttre hudlagret, stöts bort och ersätts under en period av dagar. Under denna process genomgår våra djupare hudlager (läderhuden och underhuden) inte exfoliering. Tiden det tar för vår hud att förnya sig beror på var vi befinner oss i livet:

Bebisar – Varannan vecka. Tonåringar – Varje tre eller fyra veckor. Vuxna upp till 50 år – Cirka var 27 till 40 dagar. 50 år och äldre – Var 45 till 90 dagar. Tillskott hjälper till att stärka vårt immunsystem under våra senare år, vilket minskar hudinflammation och torrhet som orsakas av hormonella förändringar. Vitaminer, mineraler och kollagentillskott ger vanligtvis resultat efter fyra till sex månaders daglig användning.

Hur lång tid tar det för vitamin-tillskott att hjälpa mina naglar?

Varje person är unik, och alla har olika hälsobekymmer som kan påverka nagelhälsan, inklusive kost, hormoner och till och med stressnivåer. Tånaglar och fingernaglar består av lager av ett fibröst protein som kallas keratin. De växer från nagelbandet vid nagelns bas.

När vi åldras växer våra naglar långsammare och kan bli grumliga och gula. De kan också bli sköra och matta. Våra fingertoppar kan spricka och våra tånaglar kan bli tjocka och hårda.

Tillskott inkluderar vitaminer som biotin som kan stärka och nära åldrande naglar. Med regelbunden användning kan du se fördelar för dina fingernaglar på fyra till sex månader, och för tånaglar tar det vanligtvis cirka nio månader. Detta beror på att tånaglar växer långsammare än fingernaglar (i genomsnitt 3,47 millimeter per månad jämfört med 1,62 mm per månad).

Hur lång tid tar det för kollagentillskott att fungera?

Orala kollagentillskott är ett utmärkt sätt att återställa dina minskade kollagenreserver samtidigt som de ökar elasticiteten och hudens fuktighet. Läderhuden är hudens mellersta lager där dina hårrötter, nagelbäddar och hårsäckar bildas. Detta lager består av nästan 70% kollagen. Tyvärr syntetiserar våra kroppar mindre kollagen efter klimakteriet.

En studie publicerad i Journal of Cosmetic Dermatology visade att patienter upplevde betydligt tätare hud och mindre kollagenfragmentering redan efter en månads daglig kollagentillskott. Resultaten förbättrades ännu mer efter 12 veckor.

Efter åtta veckor märkte patienterna en betydande ökning av hudens fuktighet. Studien visade också att kollagentillskott minskade åldrandets tecken, med rynkor som minskades upp till 31,2% under den kliniska prövningen.

By Gösta & Anna Karin

Välkommen till Ekologiskt Forum! Vi är en blogg dedikerad till att främja en hälsosam och hållbar livsstil genom fokus på ekologiska produkter, mat och drycker, samt vikten av vitaminer och mineraler för välmående. Vänliga hälsningar, Gösta & Anna-Karin

Lämna ett svar

Liknande artiklar