Ekologiskt påverkar dig mer än du tror

Nu in på något lite udda ämne men som påverkar oss människor mer än du tror.

Visste du att i dagens samhälle så är det ju ingen hemlighet att var man sitter fantastiskt mycket vid datorn, telefonen eller med en annan enhet. Dag ut, dag in. En ”svensson” sitter med sin mobil till och från i snitt ca 4 timmar med allt ifrån information, nyheter, sociala medier och spel. Med spelande blir det dessutom ännu längre tid per dygn. Helt sjukt egentligen. Och detta samhälle har vi själva byggt upp. Kan man inte tro med tanken i bakhuvudet att vi i grund och botten är grottmänniskor.

Ekologiskt påverkar dig mer än du tror

Att äta rätt

Med tanke på att vi tillhör släktet grottmänniskor, så kan du kanske förstå det viktiga och nyttiga med ekologisk näring, men du tänker säkert, varför ekologiskt? Varför inte bar köpa en påse morötter i matbutiken? Därför, om du lite nyfiket nog hängt med på mina tidigare artiklar om ekologiskt odlat, så kommer du förstå vikten av näringen som ekologiskt odlat bidrar med.

Hur många timmar spenderar du online?  Kanske är du en riktigt hängiven spelare som sitter timtals framför datorn spelandes schack eller hos pokerstarscasino. Vare sig det rör sig om en som spelar dessa spel eller en som spelar WOW, så har dom alla en sak gemensamt, dom spenderar i regel timmar framför datorn och med ett krav på ett högt fokus under en längre period, då krävs det också en skarp hjärna. Vet du hur mycket ekologiskt odlat påverkar ditt sätt att vara online och hålla total fokus?

Allt stillasittande framför datorn

Allt stillasittande framför datornÄr du kanske en av många som kan känna ont i magen ibland? Gaser eller andra magproblem? Stress eller t.ex. fel kost kan alla ställa till det. Ganska vanligt hos människor, att hen har en mage som krånglar och är orolig. Mer eller mindre ovetandes. Den kan vara trög, lös, gasig, uppsvälld, kniper, värker, knorrar eller annat. Detta påverkar hela kroppen. Faktiskt hela ditt liv om vi hård-drar det lite. Eftersom magen är kroppens centrum bestämmer den också hur vi mår rent psykiskt.

Ja! Men vad har det med onlinespel att göra? Du sitter still! Eller kör du onlinespel på paddan som sitter fastmonterad på en motionscykel? Skämt åsido. Ursäkta min ironi. Men jag tror du är med mig på vad jag vill ha sagt. Onlinespel. Är förmodligen mer vanligt än jag själv kan tänka mig.  Jag har träffat flertalet människor med olika bakgrund som sitter ”ganska mycket”, enligt dem själv, med onlinespel.

Jag själv ägnar en del tid med kortspel online. Dock inte i samma utsträckning som en mer ”seriös” spelare gör. Och jag vet ju med mig själv att jag kan bli totalt fokuserad på det jag gör och näst intill ”låsa ut” världen omkring mig medan jag spelar.

Med andra ord, hjärnan blir väldigt fokuserad på det jag ser och det jag tänker på för stunden. I detta fall så är det oerhört viktigt med rätt tillskott av näring och vitaminer. Bästa sätt att hålla rätt kost och med rätt näring för att kroppen skall må bra och inte få dig en aning okoncentrerad vid långa stunder, är att bland annat äta ekologiskt odlat.

Tro mig. Kan kanske låta fjantigt och lite överkurs. Men du vinner absolut hur mycket som helst på det i längden. Bar en sådan sak. Kvällarna för brukar ofta bestå av typ flertalet mackor med ost, sedan laddar jag på med yoghurt och Cornflakes.

Det sämsta man kan göra. Har märkt med tiden och ändrade kostvanor. Tar fortfarande två mackor, men avslutar det hela med en banan. Surprice! Vilken förändring för magen det blev.

Tänk dig en så enkel sak som morot

Tänk dig en så enkel sak som morotNu började jag kanske prata om bananer och dess fantastiska egenskap. Men något som är riktigt bra och ger ännu mer energi, är t.ex. en morot. Tröttnar du på banan, byt ämne totalt och ta en rotfrukt. En morot. Är även lite hårdare och får magen att jobba lite dessutom.

Alla fixar en morot. Ge gnagandet 5 minuter. Sen är det klart. Visste du vad morötter kan göra för under för dina tänder, din mage, ditt hjärta och även din hy? Iväg och köp en påse ekologiska morötter på en gång! Morötter förbättrar inte synen om du redan har bra syn. Men brist på A-vitamin kan påverka synen negativt. Äter man då en morot, så är dagsintaget av A-vitamin avklarat.

Morötter innehåller också antioxidanterna betakaroten, lutein och zeaxantin. Dessa antioxidanter skyddar kroppens celler och på så sätt motverkar de bl.a. cancer.

Innehåller även betakaroten, alfakaroten som är bra för ditt hjärta. Dessa ämnen kan hjälpa till att motverka hjärtsjukdomar som hjärtattack och högt blodtryck.

För att inte nämna, hur bra morötter är för dina tänder också! När du äter morötter produceras mycket saliv i munnen vilket oskadliggör bakterier som orsakar karies i tänderna.  Men är dock inte att rekommendera som ett alternativ istället för tandkräm.