Vi närmar oss äntligen varmare väder och mer tid utomhus… äntligen! Så jag har samlat de bästa naturliga solskydden som jag har testat och granskat under åren. Jag har verkligen hittat några nya produkter som utmärker sig – kolla in mina favoriter nedan.
Det är verkligen dags att ta solskydd på allvar och se till att du är förberedd för en dag i solen. Självklart vill vi alla ha solskyddsprodukter med naturliga ingredienser. Så jag tänkte att det är ingen bättre tidpunkt än i början av vår- och sommarsäsongen att dela med mig av information om naturliga solskydd.
Tidigare har jag använt Environmental Working Group (EWG) för att göra just det. Men i år kommer jag också att dela med mig av solskyddsprodukter som inte är betygsatta av EWG, men som jag har granskat själv.
Jag ska vara ärlig, det finns mycket att sålla igenom när det gäller solskyddsprodukter. Men det goda nyheten är att jag kommer att hjälpa dig med det. Jag har testat olika solskydd i flera år och jag kommer bara att dela med mig av det bästa av det bästa och ta bort allt gissningsarbete. Dessutom, om du undrar, kommer marknaden för solskyddsprodukter inte försvinna!
Vad är Environmental Working Group (EWG)?
EWG är en ideell organisation som bildades 1993. De specialiserar sig på forskning och opinionsbildning när det gäller giftiga kemikalier, föroreningar i dricksvatten, företags ansvar och jordbruksstöd. Det är en organisation som finns till för att ge människor kunskap så att de kan fatta informerade beslut när det gäller den mat de äter och de produkter de använder i sina hem och på sig själva. Jag älskar verkligen deras syfte! De utmanar verkligen den rådande ordningen och hjälper konsumenterna att tänka efter en extra gång om konventionella produkter och metoder.
Varje år publicerar EWG en solskyddsguide där de granskar och delar säkra solskyddsalternativ. De listar dem i olika kategorier, som strand- och sport-solskydd, barnalternativ, bästa färgade fuktighetskrämer med SPF och bästa läppbalsam med SPF. Detta är en utmärkt resurs för att se vilka solskyddsmedel som är säkra och vilka som inte är det. Årets solskyddsguide har ännu inte släppts.
Hur betygsätter EWG solskydd?
Om du inte är bekant med EWG så har de en kategori på sin webbplats som heter Skin Deep. De betygsätter produkter på en skala från 1-10, där 1 är bäst och 10 är sämst. Du kan skriva in namnet på en produkt och den kommer att beräkna om den är säker eller inte baserat på vissa kriterier.
De listar också varför den kan få ett högre betyg. Till exempel kan du skriva in ett visst varumärke av solskydd och få betyg på det, och se varför det kan rankas högre eller lägre beroende på ingredienserna. Detta är verkligen hjälpsamt för att lära sig mer om vilka ingredienser som är skadliga och vilka som är säkra. Jag vill förklara hur EWG betygsätter sina solskydd och de kriterier de använder. Jag får många frågor om deras specifika betyg, så jag tänkte att jag skulle reda ut det för dig. De betygsätter först på en skala från 1-10, där 1 är bäst och 10 är sämst. Sedan betygsätter de varje solskydd baserat på 5 kategorier.
Hälsofaror
UVB-skydd
UVA-skydd
Förhållandet mellan UVA-absorption och SPF
Hur långvarigt solskyddet är
Jag hyllar EWG för allt arbete de har gjort genom att skapa ett system av kontroller och balanser som konsumenterna kan använda sig av. Jag tycker att EWG är en pålitlig källa för att granska produkter. Det hjälper till att informera och utbilda konsumenterna om vilka ingredienser som är skadliga och vilka som är säkra. Det är uppenbarligen inte ett vattentätt system, men övergripande sett tycker jag att det är en bra utgångspunkt när du söker efter säkerheten hos en specifik produkt. Som jag redan nämnt kommer jag att dela några av EWG:s solskyddsrekommendationer som har godkänts av dem, inklusive deras betyg.
Men i år kommer jag också att dela med mig av solskyddsmedel som har rena ingredienser som ännu inte har betygsatts av EWG. Jag ville att mina val skulle vara det allra bästa och ville inte begränsas om de ännu inte hade betygsatts.
Kemiska vs. fysikaliska solskydd
För att kunna förklara fördelarna med rena solskydd måste vi först titta på de skadliga effekterna av konventionella solskydd. Dessa kallas kemiska solskydd och innehåller långa, komplicerade kemiska ämnen. De kan innehålla en eller en kombination av sex ingredienser: oxybenzon, avobenzon, octisalat, octocrylen, homosalat och octinoxat. I stället för att blockera solens strålar, som fysikaliska solskydd gör, absorberar de strålarna och omvandlar dem till värme, som sedan överförs från huden till luften.
Dessa kemikalier är kända som hormonstörare. Den skrämmande saken med dessa kemikalier är den höga absorptionshastigheten, jämfört med andra ingredienser.
Hormonstörare med hög absorption är inte något du vill kombinera. Kemiska solskydd kan också producera fria radikaler, vilket orsakar hudskador, hudirritation och åldrande. Kan du säga NEJ TACK! Dessutom skadar de havet och dess varelser och växter.
Så vad är alternativet?
Rena solskydd! Dessa solskydd kallas också mineral- eller fysikaliska solskydd. Dessa solskydd använder antingen titandioxid, zinkoxid eller en kombination av båda. Det är naturliga mineraler som är finfördelade. De främsta fördelarna med rena solskydd är att mineralerna reflekterar solens strålar istället för att absorbera dem, och de erbjuder brett spektrum av skydd. Dessutom börjar de verka direkt när du applicerar dem på huden, till skillnad från kemiska solskydd där du måste vänta 20 minuter. Vem vill vänta ändå?! Dessutom kommer de inte att irritera din hud jämfört med kemiska solskydd och de skadar inte havet, och de är solskyddsskyddande för rev – till skillnad från de kemiska solskydden som diskuterades tidigare.
Här är några termer att leta efter när du söker efter naturliga mineralbaserade solskydd och vad de betyder:
UVB/UVA – Det finns många strålar i solljuset, men de farligaste är UV-strålarna – ultravioletta strålar. De två strålarna som når jordens yta är UVB och UVA. UVB-strålar är de strålar som orsakar solbränna och kan orsaka hudcancer. UVA-strålar kan också bidra till hudcancer och tränger ännu djupare in i huden och orsakar hudåldring.
Det finns många fler UVA-strålar i solljuset än UVB. Det är viktigt att blockera både UVB- och UVA-strålar. Kemiska solskydd blockerar vanligtvis bara UVB-strålar, medan mineralbaserade solskydd blockerar både UVB och UVA. När ett solskydd blockerar både UVB och UVA kallas det bredspektrum.
Bredspektrum – Detta indikerar att ett solskydd blockerar både UVB- och UVA-strålar. Zinkoxid, titandioxid – Detta är vad du bör leta efter när du söker efter naturliga mineralbaserade solskydd jämfört med kemiska solskydd. Dessa båda är naturligt förekommande mineraler. När de används i solskydd blockerar de solens strålar från att absorberas i huden. UV-strålarna studsar av huden när du har applicerat något av dessa mineraler.
Vattenresistent – När du ser orden ”vattenresistent” på en etikett betyder det att solskyddet är effektivt antingen i 40 minuter eller 80 minuter beroende på vad etiketten säger. Det innebär att du behöver applicera solskyddet igen efter 40 eller 80 minuter av simning eller svettning.
Jag har valt några av mina favoritprodukter baserat på dessa kriterier, inklusive deras EWG-betyg eller min personliga granskning. Kom ihåg att alla människor har olika preferenser och hudtyper, så det bästa sättet att hitta vad som fungerar för dig är att prova några olika alternativ.
Här är några av mina favorit naturliga solskyddsprodukter:
- Badger Sunscreen Cream – EWG-betyg: 1 Denna solskyddsgrädde innehåller zinkoxid som den aktiva ingrediensen och är också certifierad ekologisk. Den är vattenresistent i 40 minuter och finns i olika SPF-styrkor för olika behov.
- Thinkbaby Safe Sunscreen – EWG-betyg: 1 Detta solskydd är perfekt för känslig hud och är till och med säkert att använda på spädbarn. Den innehåller zinkoxid och är vattenresistent i 80 minuter.
- Suntegrity Natural Mineral Sunscreen – EWG-betyg: Ej betygsatt Detta är en annan favorit med zinkoxid som aktiv ingrediens. Den är också berikad med antioxidanter och fuktgivande ingredienser för att skydda och vårda huden. Den är vattenresistent i 80 minuter.
- Alba Botanica Sensitive Mineral Sunscreen – EWG-betyg: Ej betygsatt Detta solskydd innehåller titandioxid och zinkoxid som de aktiva ingredienserna. Det är speciellt utformat för känslig hud och är fritt från parabener och ftalater.
- Juice Beauty Sport Sunscreen – EWG-betyg: Ej betygsatt Detta är en naturlig solskyddsprodukt som är utformad för aktiviteter och är vattenresistent i 80 minuter. Den innehåller zinkoxid och är berikad med antioxidanter för att skydda huden.
- Raw Elements Face + Body Sunscreen – EWG-betyg: 1 Denna solskyddsprodukt är idealisk för både ansikte och kropp. Den innehåller zinkoxid och är vattenresistent i 80 minuter. Den är också reef-safe och miljövänlig.
Dessa är bara några av de naturliga solskyddsprodukterna som jag har upptäckt och rekommenderar. Kom ihåg att det är viktigt att applicera solskydd regelbundet och efter behov, och att kombinera det med andra solskyddsåtgärder som att bära skyddande kläder och att hålla sig i skuggan när solen är som starkast.
Hoppas att du hittar denna information användbar när du letar efter naturliga solskyddsprodukter för hela familjen. Ha en härlig och solsäker sommar!